Krewetki zapiekane z gorącym masłem Chorizo

Krewetki zapiekane z gorącym masłem Chorizo
Krewetki smażone na patelni z gorącym masłem Chorizo mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 594 kalorie, 50g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 5,08 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka krewetek, kiełbaski chorizo, kliny cytryny i chrupiący chleb, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bakłażan zapiekany z sosem maślanym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Biała ryba z małż, pędów kapusty i śmietany.

Instrukcje

1
W małym rondlu przykryj chorizo wodą i zagotuj. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 5 minut, a następnie odcedzić. Cienko pokroić 1 kiełbasę, a drugą drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W średniej misce, wymieszać masło z szalotki, pimentn i posiekane chorizo i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
W dużej patelni, gotować pokrojone chorizo na bardzo małym ogniu, aż tłuszcz jest renderowany, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj krewetki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ledwo różowy, o 2 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Dodaj brandy, przechylić patelnię i, używając długiego zapałki, ostrożnie zapalić brandy. Gdy płomienie gasną, dodać masło chorizo i gotować, mieszając, aż tylko stopiony, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Ser Jack, PodzielonyStarty Ser Jack, Podzielony
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Wyjąć patelnię z ognia i wymieszać w wodzie, aby kremowy sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Przenieś krewetki i sos do płytkiego naczynia i udekoruj klinami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Podawać od razu z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn