Krewetki z zatoki na belgijskim Endywiu
Bay Shrimp na belgijskim Endive jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, pieprz, tymianek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Belgijska Sałatka Endywiowa, Belgijska Endive Ham Au Gratin, oraz Belgijska zapiekanka z Endywią i szynką.
Instrukcje
Jajko wirowe, 1/2 łyżeczki. sól, czosnek i musztarda w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodać olej, kropla po kropli na początku, a następnie w powolnym strumieniu, gdy mieszanina zacznie emulgować. Wirować, aż mieszanina będzie gęsta, następnie dodać płatki czerwonej papryki i sok z cytryny i pulsować, Aby połączyć. Chill aioli, pokryty folią.
Krewetki wymieszać z pietruszką, tymiankiem i solą do smaku.
Dodaj tylko tyle aioli związać krewetki (5 do 6 łyżek.); Zapisz resztki aioli do innego użytku (patrz UWAGI).
Odetnij bazy endywia i oddziel liście (z wyjątkiem małych na sałatkę). Ułóż liście na talerzu i top każdy z łyżką mieszanki krewetek i mielonego pieprzu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.