Krewetki z warzywami smażone na woku
Jeśli masz około 25 minut , aby spędzić w kuchni, krewetki z warzywami smażone mogą być niesamowitym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i peskatariańskim, który warto wypróbować. Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 3,45 USD za porcję. To danie główne ma 652 kalorie , 35 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieczarek, pieczarek, cukinii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 57% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to przegrzebki morskie glazurowane imbirem sosem sojowym z warzywami , krewetki azjatyckie smażone i krewetki imbirowo-pieprzowe smażone .
Instrukcje
W małej misce połącz sos sałatkowy, sos sojowy i imbir; odłóż 2 łyżki. Na dużej patelni lub w woku smaż marchewkę w pozostałej mieszance sosu na średnim ogniu przez 5 minut, mieszając. Dodaj pozostałe warzywa. Smaż i mieszaj przez 5-7 minut lub do momentu, aż będą chrupiące i miękkie.
Wyjmij warzywa łyżką cedzakową i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni dodaj krewetki i odłożoną mieszankę sosu. Smaż i mieszaj na średnim ogniu, aż krewetki staną się różowe. Włóż warzywa z powrotem na patelnię i podgrzej.