Krewetki Z Trzciny Cukrowej
Krewetki z trzciny cukrowej to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 12 porcjami. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 28 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, sos sojowy, cukier demerara, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Trzcina cukrowa szaszłyki morskie z sercami Mango z Palm Slaw i Scotch Bonnet Syrop z trzciny cukrowej, Krewetki na trzcinie cukrowej z glazurą Rumową, oraz Krewetki na trzcinie cukrowej z glazurą Rumową.
Instrukcje
Umyć krewetki i umieścić je w dużej misce.
Połącz sok z limonki, sos sojowy, rum, olej, cukier i czosnek w drugiej misce. Doprawić solą, pieprzem i habanero. Przykryć folią i pozwolić krewetki marynować podczas podgrzewania brojlerów. Gdy będziesz gotowy, nawlecz 1 kawałek ananasa, 1 krewetkę, a następnie drugi kawałek ananasa na każdym szaszłyku.
Umieść szaszłyki na patelni brojlerów i gotować, aż lekko rumiane, obracając raz, 3 do 5 protokół.
Aby trzcina cukrowa swizzle kije i szaszłyki, umyć łodygę trzciny cukrowej dokładnie. Używając ostrego noża szefa kuchni, ostrożnie przeciąć łodygę w poprzek, na złączu, na odcinki długości potrzebnej szaszłyku. Bądź ostrożny, jak laska jest trudniejsze niż myślisz. Podziel na środku rdzenia wzdłuż na ćwiartki na 4 szaszłyki. Nie usuwaj zewnętrznej kory; wzmacnia szpikulec. Wyostrz końce szaszłyków na punkty.
Od napojów rumowych: 50 karaibskich koktajli, od Cuba Libre po Rum Daisy Jessiki B. Harris. Copyright © 2009 by Jessica B. Harris; photographs copyright © 2009 by Tara Donne. Wydany przez Chronicle Books LLC.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.