Krewetki z sosem musztardowym
Krewetki z sosem musztardowym mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje $3.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 224 kalorii, 36g białka, oraz 6G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką pomidor, musztardę dijon, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krewetki z sosem musztardowo-limonkowym, Krewetki z sosem musztardowo-limonkowym, oraz Panierowane krewetki z sosem miodowo-musztardowym.
Instrukcje
Na patelni nieprzywierającej podsmaż cebulę i czosnek na oleju do miękkości. Dodaj wino lub sok jabłkowy, musztardę i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego.
Dodaj krewetki; gotuj i mieszaj, aż krewetki zmienią kolor na różowy, około 5 minut. Dodaj pomidora;podgrzej.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym.
![Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc]()
Tom Eddy Tenz-Sauvignon Blanc
Nuty klasycznych walorów ziołowych Marlborough Sauvignon uzupełniają inne złożone cechy grejpfruta, białej gruszki, zielonej trawy i agrestu. Intensywne aromaty wina są wzmocnione na podniebieniu subtelną mineralnością i przepyszną kwasowością. Skoncentrowane wykończenie jest ostre, czyste i trwałe. Profil degustacyjny wina idealnie pasuje do różnych potraw (takich jak świeże ostrygi!), ale łatwo się nim cieszyć w upalny letni dzień. Zdrówko!