Krewetki z solą i pieprzem
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sól i pieprz krewetki może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 3291 kalorii, 42g białka, oraz 322g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 6,1 USD za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Jeśli masz imbir, mąkę, olej arachidowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Krewetki Z Solą I Pieprzem, Krewetki Z Solą I Pieprzem, oraz Sól I Pieprz Krewetki.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużym woku rozgrzać olej na średnim do 370 stopni F.
W międzyczasie przyprawiamy 2 szklanki mąki z solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zanurz krewetki w przyprawionej mące.
W dużej misce wymieszać pozostałe 4 szklanki mąki z żółtkami i wodą gazowaną. Trzymaj krewetki za ogony zanurz je w cieście.
Pracując partiami, smaż krewetki na gorącym oleju, obracając je raz, aż będą złote, około 3 minut na partię.
Krewetki wyjąć z oleju i osuszyć na papierowych ręcznikach. Gdy są jeszcze gorące, posyp krewetki obficie solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Przenieś krewetki na tacę do serwowania.
Gdy krewetki są gotowane, ostrożnie wylać wszystko, ale 1/2 szklanki oleju.
Dodać czosnek, imbir, zielona cebula i jalapeno i smażyć na chrupiące. Łyżka przyprawy nad krewetkami i podawać natychmiast w towarzystwie klinów cytrynowych.