Krewetki z solą i pieprzem
Krewetki z solą i pieprzem to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 265 kalorii, 16G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, krewetki w skorupach, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Spróbuj Krewetki Z Solą I Pieprzem, Krewetki z solą i pieprzem, oraz Krewetki Z Solą I Pieprzem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój każdą skorupę krewetki wzdłuż grzbietu nożyczkami, pozostawiając ostatni segment nienaruszony, a następnie krewetki devein, pozostawiając skorupę na miejscu.
Odcięte pierzaste odnóża i Ostro spiczasty odcinek muszli powyżej miękkich płetw ogonowych. Krewetki opłukać i dokładnie osuszyć.
Rozgrzać olej w woku lub głębokim ciężkim garnku na dużym ogniu, aż zarejestruje 204° na termometrze głębokiego tłuszczu. Głęboko smażone krewetki w 4 partiach, aż muszle bańki i krewetki są jasnoróżowe, 45 do 60 sekund (będą nieco niedogotowane), powrót oleju do400 między partiami.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Ostrożnie wlać olej do żaroodpornej miski (do ostygnięcia przed wyrzuceniem), a następnie wytrzeć wok czystym ręcznikami papierowymi.
Wymieszać sól, pieprz i pięć przypraw w proszku.
Wok ciepła lub ciężka patelnia na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie dodać głęboko smażone krewetki i przyprawy mix I Stir-fry 10 sekund.
* Możesz się zastanawiać, dlaczego nie używamy klasycznej przyprawy do tego dania, pieprzu Syczuańskiego. Chcielibyśmy, ale przyprawa jest obecnie zakazana przez USDA do importu, ponieważ może zawierać szkodliwy kikot cytrusowy.