Krewetki z pomidorami i fetą
Krewetki z pomidorami i fetą wymagają około 30 minut od początku do końca. Za 4,0 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 40 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 565 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką bulion z kurczaka, oliwę z oliwek, ryż i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i peskatariańską . Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 48% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Krewetki z pomidorami, fetą i orzeszkami piniowymi , Kurczak z pomidorami, papryką i fetą i Sałatka Farro z pomidorami, ogórkiem, miętą i fetą .
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu.
Dodaj szalotkę i czosnek; smaż i mieszaj, aż zmiękną.
Dodaj pomidory, wino, oregano, sól, płatki pieprzu i paprykę; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Wymieszaj krewetki i ser; gotuj 5-6 minut lub do momentu, aż krewetki staną się różowe. Wymieszaj z miętą.