Krewetki z pikantnym sosem czosnkowym
Krewetki z pikantnym sosem czosnkowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 21g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś kapustę, skrobię kukurydzianą, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Krewetki z pikantnym sosem czosnkowym, Pikantne krewetki z sosem czosnkowo-migdałowym, oraz Przystawka: krewetki z pikantnym sosem Chili czosnkowym orzechowym.
Instrukcje
Grzyby moczyć w gorącej wodzie około 20 minut lub do miękkości; odcedzić. Spłukać ciepłą wodą; odcedzić. Wycisnąć nadmiar wilgoci.
Usunąć i wyrzucić łodygi; pokroić czapki w cienkie paski.
Włożyć marchewkę do wrzącej wody; podgrzać do wrzenia. Gotować 1 minutę; odcedzić. Natychmiast spłukać zimną wodą; odcedzić.
Krewetki przeciąć wzdłuż na pół; wypłukać żyły. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i wodę.
Ciepła wok lub 12-calowa patelnia na dużym ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju; obróć wok, aby pokryć stronę.
Dodaj krewetki i czosnek; stir-fry aż krewetki są różowe i firmy.
Dodaj 1 łyżkę oleju; obróć wok, aby pokryć stronę.
Dodać grzyby i kapustę; smażyć 1 minutę.
Dodać bulion; podgrzać do wrzenia. Przykryć i gotować 1 minutę.
Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej; gotować i mieszać około 30 sekund lub aż zgęstnieje.
Dodaj krewetki, marchew, cebula i pasta chili. Gotować i mieszać o 30 sekund lub aż krewetki są gorące.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.