Krewetki z pesto kolendry
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Krewetki z pesto kolendry może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Jeśli masz liście kolendry, sól koszerna i pieprz, oliwa z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki po Boy z kolendry Pesto Mayo, Makaron z krewetkami z pesto z kolendry, oraz Grillowane krewetki i kolendra Pesto Pizza.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pesto: zetrzyj 1 łyżeczkę skórki z limonki i sok całą limonkę na około 2 łyżki soku.
Połącz skórkę i sok z kolendry, zielona cebula, posiekane pekan, posiekany czosnek, cukier, olej roślinny i oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia w misce robota kuchennego. Pulsuj mieszaninę aż do dobrze połączonego, ale nadal lekko grubego. Doprawić pesto solą i pieprzem do smaku.
Krewetki: w misce, wrzucić krewetki z 1 łyżka pesto.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Saute krewetki aż tylko nieprzezroczyste i różowe, o 3 protokół. Umieść obfite łyżkę pesto do miski.
Dodaj krewetki i wrzucić do herbu.
Podawać Pozostałe pesto z boku lub zamrozić do innego użycia.