Krewetki Z Migdałami
Migdałowe krewetki to pescatarian danie główne. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 497 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, masło, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Migdałowe Crusted Krewetki, Migdałowa Sałatka z krewetek i Mango, oraz Migdałowe ciasto krewetkowe z cytrynowym majonezem sojowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°. patelnia 15x10x1-calowa z natryskiem do gotowania.
W płytkim naczyniu wymieszać mąkę i sól. W innym płytkim naczyniu ubij jajko i wodę widelcem lub trzepaczką do dobrze wymieszanego. W trzecim płytkim naczyniu wymieszaj bułkę tartą i migdały.
Płaszcz krewetki z mieszanki mąki. Zanurz krewetki w jajku, dobrze powlekając; wreszcie przykryj mieszaniną okruchów chleba, mieszanką łyżkową nad krewetkami i naciśnięciem na płaszcz.
Umieść krewetki na patelni.
Piec 30 do 35 minut lub aż krewetki są różowe i firmy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.