Krewetki z czosnkiem i limonką
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Pieczony czosnek i krewetki Limonka może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 223 kalorie, 24g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz krewetki w ich muszli, sok z limonki, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Limonka Czosnek Krewetki, Krewetki Czosnkowo-Limonkowe, oraz Czosnek Limonka Krewetka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Za pomocą noża do parowania, przeciąć każdą krewetkę w dół pleców przez skorupę; usunąć ciemną żyłę jelitową.
Rozłóż krewetki otwarte i spłaszczyć je. Ułóż krewetki butterflied w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia, strona powłoki w dół.
W rondlu, przykryć czosnek wodą i gotować na wolnym ogniu, aż zmięknie, o 20 protokół; dodać więcej wody, jeśli to konieczne.
Odcedzić i ostudzić, a następnie drobno posiekać.
W misce, połączyć czosnek, masło, serranos, kolendra i sok z limonki.
Umyć krewetki mieszaniną; doprawić solą.
Rozgrzej brojlery. Dusić krewetki przez 3 do 4 minut, lub po prostu do gotowane przez.
Przelać krewetki na talerz i skropić pozostałym masłem.
Podawać z dużą ilością papierowych serwetek.