Krewetki z czosnkiem, Chiles i miętą: Scampi con Aglio, Peperoni e Nepitella

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Krewetki z czosnkiem, Chiles i mięty: Scampi con Aglio, Peperoni e Nepitella może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz wino, krewetki jumbo, liście kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Podobne przepisy to Krewetki z czosnkiem, Chiles i miętą: Scampi con Aglio, Peperoni e Nepitella, Krewetki Krewetki Czosnkowe, oraz Krewetki Krewetki z grzankami czosnkowymi.
Instrukcje
Krewetki podzielić na pół wzdłuż.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej do czasu palenia.
Dodać krewetki, czosnek i jalapenos i gotować, aż krewetki stały się czerwone na 1 stronie, ale czosnek jest jeszcze jasnobrązowy.
Dodać wino i odwrócić krewetki na gotować 1 więcej minut.
Dodać miętę i koper włoski i wrzucić.
Wlać do ciepłej miski i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon