Krewetki z cytryną, miętą i kozim serem
Krewetki z cytryną, miętą i kozim serem to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.49 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, pomidory śliwkowe, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Quiche z grochu, mięty i koziego sera, Maliny, Kozi Ser I Mięta, oraz Roladki z cukinii z kozim serem i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę lub aż rumiane.
Dodaj krewetki; gotować 1 do 2 minut, stale mieszając.
Dodaj groszek i następne 6 składniki (przez pomidory); gotować 8 minut lub aż krewetki są zrobione. Do każdej porcji dodać 4 łyżeczki mięty i 4 łyżeczki koziego sera.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.