Krewetki z cytryną i koperkiem
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Krewetki z cytryną i koperkiem może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.09 za porcję. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 28g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz krewetki, sok z cytryny, woda, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Spróbuj Lemon & Dill Shrimp Quesadilla, Sałatka ze szparagów i krewetek z winegretem z koperkiem cytrynowym, oraz Cytrynowo-koperkowy makaron z cukinią z krewetkami i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sezon krewetki z solą i pieprzem i gotować w 3 partie: dla każdej partii, ciepła 1/3 Puchar oliwy z oliwek w dużej głębokiej patelni.
Dodaj jedną trzecią krewetek i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż złoty, o 3 protokół.
Dodaj 2 łyżki soku z cytryny i 1 łyżka koperku i wrzucić do herbu, a następnie przenieść krewetki, jak to jest gotowane na dużym półmisku Głębokie serwowanie.
Dodaj 1/4 szklanki wody na patelni i gotować na dużym ogniu, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, aż soki są zredukowane do 2 łyżki; Dodaj do gotowanych krewetek.
Dodaj pozostałe 2 łyżki soku z cytryny i 1 łyżka koperku do krewetek i doprawić solą i pieprzem. Dobrze rzucaj.
Podawać krewetki ciepłe lub w temperaturze pokojowej, z ciepłym chlebem pita.
Make Ahead: gotowane krewetki można przechowywać w lodówce do 3 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.