Krewetki z boczkiem-ser Polenta

Krewetki z boczkiem-ser Polenta
Krewetki z boczkiem-ser Polentan jest bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.57 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, masło, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Berghoff ' s boczek zawinięty krewetki na niebiesko Księżyc pieczony czerwony pieprz Polenta, Krewetki Chorizo na kozim serku Polenta, oraz Tradycyjna rumuńska Polenta z serem Feta i boczkiem (Mamaliga cu Branzan in Paturi).

Instrukcje

1
W średnim rondlu doprowadzić 3 1/2 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj 1/2 łyżeczki. sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Wlać polentę cienkim strumieniem, stale ubijając i ubijać, aż mieszanina dojdzie do stałego duszenia. Zmniejszyć ogień, aby utrzymać delikatne gotować na wolnym ogniu, przykryć i mieszać co 5 minut, aż do zakończenia, o 25 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
W międzyczasie, na dużej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż tłuszcz renderuje, a krawędzie zaczną brązowieć i chrupiące. Podczas gdy boczek gotuje, przyciąć łodygi i końce zielonej cebuli, pozostawiając cebulę tak nienaruszone, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
CebulaCebula
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Boczek odcedzić na papierowych ręcznikach, posiekać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Usuń wszystkie, z wyjątkiem 1 łyżki. tłuszcz z boczku z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać całą zieloną cebulę i gotować do miękkości i zaczynając brązowy, o 3 protokół; włączyć i brązowy przeciwnych stronach, o 3 protokół więcej. Podczas gdy zielona cebula gotować, połowę pomidorów wzdłuż równika i posypać pokrojone boki solą i pieprzem. Posiekaj czosnek. Odstaw oba na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
8
Przełożyć zieloną cebulę na blachę do pieczenia lub talerz i przykryć do ogrzania. Przełóż połówki pomidorów pokrojone bokiem na patelnię z tłuszczem z boczku i gotuj, aż zaczną brązowieć, o 3 protokół. Obróć i gotować, aż do ogrzania i trochę miękkie, o 3 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
9
Przełożyć na blachę do pieczenia z zieloną cebulą, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Dodać czosnek do patelni i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj krewetki i gotować, stale mieszając, aż zacznie się różowy, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
12
Wlać wino i kontynuować gotowanie, mieszając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z patelni, aż krewetki są gotowane przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Zdjąć z ognia.
14
Masło, ser i boczek wymieszać z polentą. Podziel polenta między 4 do 6 talerzy i top z krewetek i pozostałą ciecz na patelni, dzieląc równomiernie. Ustaw połowę pomidora i kilka zielonej cebuli obok polenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PolentaPolenta
MasłoMasło
SerSer
KrewetkiKrewetki
PomidorPomidor
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn