Krewetki wyspowe i makarony

Krewetki wyspowe i makarony
Wyspa krewetki i makarony wymaga około 55 minut od początku do końca. Za $2.12 za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 30g białka, 15g tłuszczu i w sumie 975 kalorii. Ten przepis służy 6. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, papryki jalapeno, parmezanu i czosnku. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pikantne Krewetki Wyspowe, Krewetki Sullivan ' s Island, oraz Pikantne Krewetki Wyspowe.

Instrukcje

1
Przygotuj sos do tego dania. Wapno mikrofalowe w małej misce przez około 30 sekund, aby uwolnić olejki eteryczne i odstawić, aż będzie wystarczająco chłodne, aby sobie z tym poradzić. Przez rurkę zasilającą działającego blendera dodaj 1 na raz sok pomarańczowy, ocet ryżowy, czosnek, 2 łyżki pomarańczowej marmolady do smaku (resztę wykorzystasz, jeśli po spróbowaniu zdecydujesz, że trzeba go słodzić) i sok z lekko schłodzonej limonki. Gdy blender nadal działa, dodaj oliwę z oliwek wolnym strumieniem. W razie potrzeby dostosuj smak do swoich upodobań dodatkową marmoladą pomarańczową i dopraw solą i pieprzem do smaku. Odłóż na chwilę opatrunek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Marmolada PomarańczowaMarmolada Pomarańczowa
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Przygotuj salsę, łącząc ananasa, jicamę, czerwoną cebulę, kolendrę i jalapeno.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
JicamaJicama
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
3
Dodaj wystarczającą ilość dressingu, aby pokryć, a resztę zarezerwuj, aby ubrać makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
4
Zagotuj duży garnek osolonej wody i ugotuj makaron al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Odtłuszczony CheddarStarty Odtłuszczony Cheddar
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Dobrze odcedź i odstaw na bok.
6
Dopraw krewetki przyprawą do wrzenia kraba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Do Gotowania KrabówPrzyprawa Do Gotowania Krabów
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
7
Podczas gotowania makaronu rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu na dużej patelni do smażenia, która będzie wystarczająco duża, aby pomieścić ugotowany makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Smaż szalotki i czosnek do miękkości, a następnie dodaj krewetki i gotuj, aż będą różowe i nieprzezroczyste, a następnie wyjmij na półmisek. (Nie rozgotuj krewetek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
9
Zdejmij patelnię do smażenia z ognia i dodaj ugotowany makaron na patelnię. Dodaj parmezan i dodaj tyle pozostałego dressingu, aby pokryć. Złóż salsę i krewetki, rezerwując kilka krewetek do dekoracji. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Przełóż do naczynia do serwowania i udekoruj zarezerwowanymi krewetkami i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
11
Podawaj pozostały sos z boku.

Składniki

0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1porcja startego parmezanuprzyprawa do gotowania krabów (polecane: Old Bay)przyprawa do gotowania krabów (polecane: Old Bay)454papryka habanerosuszony makaron łokciowysuszony makaron łokciowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJukonJukon591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane świeże liście kolendryposiekane świeże liście kolendry1goździki średnieczosnek mielonyczosnek mielony2goździkiczosnek, lekko zmiażdżony bokiem ostrza noża i zmielonyczosnek, lekko zmiażdżony bokiem ostrza noża i zmielony1papryka jalapeno, nasiona i łodygi usunięte i zmielone (używaj rękawiczek i chroń oczy i nos podczas obchodzenia się z całą ostrą papryką)papryka jalapeno, nasiona i łodygi usunięte i zmielone (używaj rękawiczek i chroń oczy i nos podczas obchodzenia się z całą ostrą papryką)1jicama, obrana i pokrojona brunoise (julienne następnie w poprzek na kawałki 1/8 cala)jicama, obrana i pokrojona brunoise (julienne następnie w poprzek na kawałki 1/8 cala)11 uncja fioletowej kapusty, posiekana1 uncja fioletowej kapusty, posiekana1porcja startego parmezanusteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2Spód: okruszki z herbatników grahamkotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbitekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbite2Spód: okruszki z herbatników grahamdo 4 łyżek pomarańczowej marmoladydo 4 łyżek pomarańczowej marmolady1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezantarty parmezan1małeświeży ananas, zwieńczony i oskórowany, pokrojony wzdłuż rdzenia i pokrojony w kostkęświeży ananas, zwieńczony i oskórowany, pokrojony wzdłuż rdzenia i pokrojony w kostkę1małeczerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana2Spód: okruszki z herbatników grahamocet winny ryżowyocet winny ryżowy0warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody6szalotki, tylko białe i delikatne zielone częściszalotki, tylko białe i delikatne zielone części680papryka habanero(21 do 30 Rozmiar) deveined krewetki z muszli i ogony usunięte (można użyć większe lub mniejsze krewetki, ale ten rozmiar jest łatwe do czyszczenia i nadal ekonomiczne)(21 do 30 Rozmiar) deveined krewetki z muszli i ogony usunięte (można użyć większe lub mniejsze krewetki, ale ten rozmiar jest łatwe do czyszczenia i nadal ekonomiczne)
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia69
Magazyn