Krewetki w szalonej wodzie: Gamberoni al ' Acqua Pazzo
Krewetki w szalonej wodzie: Gamberoni al ' Acqua Pazzo może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 435 kalorii, 13g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Za $3.72 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Jeśli masz pod ręką cebulę, chili, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 63%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pesce all 'Acqua pazza (ryba gotowana w "szalonej wodzie"), Restauracje W Pobliżu Lokalizacji: Shrimp In Crazy Water, oraz Gotuj książkę: krewetki w szalonej wodzie, Ostatnia Wieczerza Mario Batali.
Instrukcje
W 6-litrowym garnku do zupy rozgrzej olej do wędzenia.
Dodaj cebulę, czosnek, chili i koper włoski i gotuj 8 do 10 minut, aż będą miękkie i jasnozłotoobrązowe.
Dodaj pomidory, Wino i osoloną wodę i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Dodaj krewetki i gotuj na wolnym ogniu, aż będą ugotowane, około 10 minut.
Wlać do wazy do zupy, udekorować liśćmi kopru włoskiego i podawać z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Krewetki naprawdę dobrze komponują się z Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Francis Sonoma County Sauvignon Blanc z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![St. Francis Sonoma County Sauvignon Blanc]()
St. Francis Sonoma County Sauvignon Blanc
Piękny i jasny, ten Sauvignon Blanc oferuje orzeźwiające aromaty melona spadziowego i zielonego jabłka poparte chłodną mineralnością. Delikatne tropikalne nuty prowadzą do wyraźnego wykończenia owoców pestkowych i cytrusów.