Krewetki W Stylu Luizjany
Krewetki w stylu Luizjany mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 810 kalorii, 54g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 6,71 zł / porcja, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, cebula, mąka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gumbo W Stylu Luizjany, Flądra W Stylu Luizjany, oraz Louisiana (Nowy Orlean) Style Dinner dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Na dużej patelni na średnim ogniu dodaj 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, obrót patelni.
Dodać kiełbasę i gotować do brązowego.
Kiełbasę wyjąć z patelni i osuszyć na papierowych ręcznikach. Rezerwa.
Dodaj kolejną łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, obrót patelni i masło i pozwól mu stopić się w oleju. Mieszać w papryki, cebula, seler, czosnek, chile pieprz, tymianek, i liście laurowe i gotować do miękkości, o 7 do 8 protokół.
Posypać papryką i wymieszać, następnie dodać mąkę i mieszać jeszcze przez 1 minutę.
Wlać piwo i gotować przez 2 minuty. Mieszać w bulionie i Worcestershire, następnie zmniejszyć ogień do niskiego i gotować na wolnym ogniu przez około 3 protokół do połączenia smaków. Wymieszać z ostrym sosem, do smaku.
Dodaj zarezerwowane rumiane kiełbasy do sosu. Sos można schłodzić i schłodzić w celu przygotowania posiłku.
Doprowadzić sos do niskiego wrzenia na średnim ogniu, a następnie wymieszać krewetki. Przykryć i gotować, aż krewetki są różowe i firmy, o 3 do 5 protokół.
Przenieść mieszaninę krewetek do miski i służyć z ryżem o Smaku szalotki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.