Krewetki w pieprzu i jajka
Peppered Shrimp and Eggs to bezglutenowy, pierwotny i cały przepis na 30 z 6 porcjami. To danie główne ma 163 kalorie , 15 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Za 1,26 USD za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup paski boczku, pieprz cayenne, jajka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 31% , to danie jest raczej kiepskie. Peppered Goat Cheese Log Sliders , Baked Eggs and Bacon Cream In Spinach Fettuccine Nests i Baked Eggs With Asparagus and Sun Dried Tomatoes są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjąć łyżką cedzakową na papierowe ręczniki, odsączyć, zachowując 2 łyżki skapującego tłuszczu.
W wytopionym tłuszczu podsmaż zieloną paprykę i cebulę, aż będą miękkie. W misce ubij jajka, śmietanę, sól i pieprz cayenne; dodaj do mieszanki warzywnej.
Dodaj krewetki i bekon. Gotuj i mieszaj, aż jajka będą całkowicie ścięte.