Krewetki w maśle koperkowym
Krewetki w maśle koperkowym wymagają ok. 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja zawiera 94 kalorie, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz koperek, masło, szalotka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 9%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Krewetki W Maśle Koperkowym, Krewetki smażone na patelni z koperkiem, oraz Dip Ogórkowo-Koperkowy Z Krewetkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Pokrój chleb na 24 prostokąty (2 na 1 cal), a następnie piecz na 4-stronnej patelni z blachy, obracając raz lub dwa razy, aż złoty, 8 do 10 minut. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Krewetki sezonowe z 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Mash razem masło, koperek, szalotka, i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu. Do każdego ramekina włóż odrobinę masła koperkowego, a następnie włóż ramekiny do patelni. Ułóż 2 krewetki, z ogonami do góry i skierowane do siebie, w każdym ramekin.
Rozłóż pozostałe masło koperkowe w ramekins i piec, aż krewetki są po prostu gotowane przez, 20 do 25 protokół.
* Toasty mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Ramekiny można zmontować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.