Krewetki w granacie Curry

Krewetki w granacie Curry
Krewetki w granacie Curry to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 276 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, wodę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tajski Kurczak Z Granatem Curry, Curry z jagnięciny z granatem Raita, oraz Thai Peanut Chicken and Pumpkin Curry w / Sticky Granate Rice dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym słoiczku wymieszaj melasę z granatów z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z GranatówMelasa Z Granatów
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2
Podgrzać 2 łyżki oleju w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Dodaj cebulę i curry i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, często mieszając, aż cebula zmięknie, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę. Wymieszać mieszaninę granatów i pomidorów i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować, często mieszając, aż cebula będzie bardzo miękka, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
GranatGranat
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Tymczasem na dużej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju. Sezon krewetki z solą i pieprzem, dodać je do patelni i stir-smażyć na umiarkowanie wysokim ogniu, aż firma w dotyku i po prostu gotowane przez, O 2 protokół. Wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Łyżka krewetki na talerze, wlać granat sos curry na wierzchu i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
GranatGranat
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn