Krewetki, szparagi i jajka w pikantnym sosie pomidorowym

Krewetki, szparagi i jajka w pikantnym sosie pomidorowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu pomidorowego, sól i pieprz, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Shakshuka (jajka w pikantnym sosie pomidorowym), Jajka i ciecierzyca w pikantnym sosie pomidorowym, oraz Shakshuka {jajka w pikantnym sosie pomidorowym} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni wrzącej, osolonej wody gotuj szparagi przez 3 minuty.
Odcedzić, osuszyć i pokroić na 1 1/2 cala długości.
Rozgrzać oliwę z oliwek na tej samej patelni.
Dodaj krewetki, sezon z solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż różowy, o 3 protokół; przenieść na talerz.
Dodaj cebulę na patelni i gotować, aż zmiękną.
Dodać bazylii, czosnek i pokruszony czerwony pieprz i gotować, aż czosnek jest złoty.
Dodać sos pomidorowy i wodę i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Rozbij każde jajko na ramekin, następnie delikatnie wlej do gotującego się sosu, przykryj patelnię i gotuj na małym ogniu, aż białe będzie po prostu twarde, a żółtko nadal będzie płynne, o 3 protokół. Za pomocą dużej łyżki przełożyć jajka na talerze.
Dodaj szparagi i krewetki do sosu i ciepła przez, a następnie łyżka je wokół jaj.
Posypać ricotta salata i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris