Krewetki Stir Fry
Shrimp Stir Fry jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jeśli masz kurczaka, sos sojowy, krewetki i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Shrimp Stir Fry Freezer Pack, Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, oraz Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać bulion z kurczaka, sos sojowy, skrobię kukurydzianą i czosnek; doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać olej sezamowy w dużej ilości na średnim ogniu, aż olej się połyska; gotować i mieszać warzywa w gorącym oleju, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodaj krewetki; gotować i mieszać aż krewetki zaczynają się różowa, o 3 protokół. Wymieszać chicken stock mieszaninę warzyw krewetek. Nadal gotować i mieszać, aż warzywa i krewetki są powlekane i sos jest zagęszczony, o 5 minut więcej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.