Krewetki Saté z sosem orzechowym
Krewetki Saté z sosem orzechowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 12g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, wodę, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Indonezyjskie krewetki Sate z kremowym sosem orzechowym, Saté z kurczaka w sosie orzechowym, oraz Sate z kurczaka w sosie orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki obierać, pozostawiając ogony nienaruszone, i devein, w razie potrzeby; odstawić.
Połącz imbir i następne 9 składników w robocie kuchennym. Proces aż dobrze wymieszany, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Wątek 2 krewetki na każdy z 12 (6-calowy) szaszłyki. Środek 1/4 Puchar sos orzechowy, i pędzla na krewetki. Rezerwa pozostałego sosu. Grill, przykryty pokrywą, na średnim ogniu (350-40
3 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Podawać z sosem reserved.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.