Krewetki Poobijane
Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, piwo, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki Po Piwku, Oliwki Dip Aioli z krewetkami, oraz Cheddar i piwo poobijane krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wlać piwo do średniej wielkości miski i wymieszać z wódką. Powoli ubijamy mąkę i paprykę. Ciasto powinno być dość grube, ale także łatwe do wymieszania. Odstawić w ciepłe miejsce. "Naciśnij" ząbek czosnku do innej miski i mieszać w oliwie z oliwek i krewetek. Doprawić lekko solą i pieprzem. Odstawić.
Wlać olej do garnka o grubym dnie (lub, alternatywnie, frytkownicy).
Podgrzewaj olej powoli do 370 F. użyj termometru cukierkowego do monitorowania temperatury. Linia blachy do pieczenia z ręcznikiem kuchennym lub ręcznikami papierowymi, aby osuszyć krewetki po ich ugotowaniu.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Ułóż liście bazylii na patelni z prześcieradłem.
Umieść patelnię w piekarniku na 2 minuty, aby trochę zwiędnąć bazylią, jeśli bazylia jest młoda i delikatna, ten krok nie jest konieczny. Owiń liść bazylii wokół środka każdej krewetki jak pas. Gdy będziesz gotowy do podania, zanurz krewetki w cieście i upuść, w małych partiach, do oleju. Smażyć na chrupiące, obracając z obu stron metalową łyżką.
Dodać cytryny do oleju i smażyć na chrupiące.
Odcedzić je na wyłożonej blasze do pieczenia i natychmiast doprawić solą.
Przełożyć na półmisek i podawać natychmiast.