Krewetki po indyjsku z sosem jogurtowym
Krewetki w stylu indyjskim z sosem jogurtowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka mielonego pieprzu, jogurtu kartonowego, garam masala i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Grillowane klopsiki z sosem jogurtowym po Indyjsku, Jesiotr przyprawiony po indyjsku z miętowym sosem jogurtowym, oraz Hamburgery jagnięce z indyjskimi przyprawami i sosem jogurtowo-miętowym.
Instrukcje
Łyżka jogurtu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut. Zeskrobać odsączony jogurt do miski za pomocą gumowej szpatułki. Wymieszać posiekaną kolendrę. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek; smażyć przez 1 minutę.
Dodaj krewetki; posypać krewetki z garam masala, sól, i pieprz. Cook 6 minut lub aż krewetki są zrobione.
Podawać z sosem jogurtowym.