Krewetki Piri Piri
Krewetki Piri Piri to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 363 kalorie, 47g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 4,91 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 107 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, olej roślinny, pieprz habanero i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Kremowa zupa kalafiorowa z krewetkami Piri Piri, Hiszpańska Tortilla z białą fasolą z sosem Piri-Piri, oraz Camarao Grelhado Piri Piri (Grillowane krewetki z papryką) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz olej roślinny, sok z cytryny, sok z limonki, habanero, czerwoną paprykę i czosnek w maszynce i pulsuj, aż będzie prawie gładka.
Przenieść mieszaninę pieprzu do małej patelni sauté i gotować na średnim dużym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 8 protokół.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Gdy mieszanina ostygnie, dodać kolendrę i doprawić do smaku solą.
Wlać mieszaninę na krewetki i marynować przez co najmniej godzinę, ale nie dłużej niż 6 godzin.
Ciepła mżawka oleju roślinnego na dużej patelni na dużym ogniu do palenia.
Dodaj krewetki i gotować rzucanie często aż krewetki są gotowane i sos jest zmniejszona.
Podawać z ryżem, dodatkowo posiekaną kolendrą i limonką.