Krewetki Pieprz Syczuański
Krewetki z pieprzu syczuańskiego mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 25g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 2,78 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rosołu z kurczaka, olej sezamowy, sos chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Pieprz Syczuański, Pieprz Syczuański I 5 Przypraw Schab Inkrustowany, oraz Dziś Kolacja: Kurczak z pastą z pieprzu Syczuańskiego.
Instrukcje
Wrzucić krewetki w ziemi pieprz Syczuan.
Rozgrzać olej na patelni.
Dodaj szalotki i saute do miękkości, o 5 protokół.
Dodać czosnek i saute na minutę.
Saute krewetki aż gotowane, zaledwie kilka minut na stronie i odstawić.
Dodać wywar z kurczaka i odsączyć patelnię.
Dodaj sos sojowy, papryka chili, sos chili i limonka i zmniejszyć sos o połowę.
Zdjąć z ognia i wymieszać w krewetki, olej sezamowy i kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.