Krewetki Pieczone
Pieczone krewetki Scampi może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 688 kalorii, 49g białka, oraz 50 g tłuszczu na porcję. Na 5,52 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, sól i pieprz, płatki pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki Pieczone, Krewetki Pieczone, oraz Skinny pieczone krewetki krewetki z Squash Spaghetti dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wszystkie składniki masła czosnkowego z wyjątkiem okruchów Panko w robocie kuchennym. (Można to również zrobić w misce i po prostu mash widelcem, znasz mnie, jestem leniwy.) Masło utrzeć na gładką masę.
Wymieszać w okruchach panko.Tak to wygląda.Możesz wyjąć trochę masła, zanim dodasz panko do wykorzystania na coś innego, jeśli nie zamierzasz korzystać z pełnego 2 funtów krewetek. Więcej o tym za chwilę.Robiłem tylko obiad dla 3 osób, więc użyłem tylko trochę ponad funt i ćwierć krewetki.Były już obrane i oczyszczone, więc wszystko, co musiałem zrobić, to motyl je tak, że będą siedzieć wszystkie ładne jak robią. Wystarczy wyciąć małą szczelinę w dolnej części krewetki i wachlować kawałki trochę tak, że będzie stać z ogonem zwiniętym w ten sposób. Mówiłem ci, że wygląda elegancko!
Wymieszać razem oliwę z oliwek, wino, sól i pieprz do marynaty.
Pozwól im usiąść na chwilę w marynacie. Ponieważ w tej marynacie nie ma cytrusów, myślę, że można uciec kilka godzin przed ich użyciem. Pozwalam im siedzieć w lodówce przez około 2 godziny, zanim je zmontowałem i pozwól im usiąść ponownie przez około kolejne 2 godziny.Ułóż krewetki w 14-calowym naczyniu gratin lub w jednej porcji danie tak.
Umieść ściętą stronę w dół i niech ogony zwijają się i ułóż krewetki w okrągłym kształcie.Ostrożnie rozprowadzić mieszaninę masła na górze krewetki. Być może będziesz musiał zrobić małe przestawianie ogona.
Pozostałą marynatę zalać krewetkami. W tym momencie włożyłem je z powrotem do lodówki, aż byłem gotowy, aby je upiec. Około 2 godzin.
Piec krewetki w piekarniku 425 stopni przez około 10 do 12 minut lub dopóki nie są gorące i bąbelkowe i krewetki stały się różowe. Chciałem mojej mieszaniny masła, aby uzyskać trochę koloru, więc umieścić je pod brojlerem na minutę lub tak również.Ugotowałem trochę makaronu i wrzuciłem go do resztek masła czosnkowego, glug (to oczywiście termin techniczny) białego wina i kilka wyciśnięć soku z cytryny. Dobrze posypałem solą i pieprzem i podałem na boku z cytrynowymi klinami. I również na parze niektóre szparagi (który jest boski zanurzone w maśle czosnkowym po krewetki zniknęły) i miał trochę chrupiący chleb sop się resztę masła.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.