Krewetki Marynowane Imbirowo-Sojowo-Limonkowe
Krewetki marynowane imbirowo-sojowo-limonkowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje $2.7 za porcję. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, sok z limonki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Imbirowo-limonkowe marynowane krewetki z grillowanym stekiem i masłem kolendrowym, Melon marynowany imbirem i limonką, oraz Sticky Ginger Soy Glazed Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść szalotkę, imbir, czosnek, soję, sok z limonki i cukier w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Dodać zieloną cebulę i olej i mieszać aż do połączenia. Doprawić czarnym pieprzem, do smaku.
Miejsce krewetki w dużej misce, wlać marynatę nad, i niech marynować w temperaturze pokojowej przez 20 protokół.
Rozgrzej grill do wysokiej.
Usuń krewetki z marynaty i grill na 1 1/2 do 2 minut na stronie.
Podawać na brązowych torbach papierowych, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.