Krewetki marynowane imbirowo-sojowo-limonkowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje $2.7 za porcję. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, sok z limonki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Imbirowo-limonkowe marynowane krewetki z grillowanym stekiem i masłem kolendrowym, Melon marynowany imbirem i limonką, oraz Sticky Ginger Soy Glazed Chicken dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść szalotkę, imbir, czosnek, soję, sok z limonki i cukier w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodać zieloną cebulę i olej i mieszać aż do połączenia. Doprawić czarnym pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Cały Imbir, Rozgnieciony
Cienki-
4
Miejsce krewetki w dużej misce, wlać marynatę nad, i niech marynować w temperaturze pokojowej przez 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Rozgrzej grill do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Usuń krewetki z marynaty i grill na 1 1/2 do 2 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Podawać na brązowych torbach papierowych, w razie potrzeby.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.