Krewetki Krewetki z pieczywem czosnkowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać Krewetki Krewetki z chlebem czosnkowym spróbować. Na 1,65 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać chleb czosnkowy, masło, mielony pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kolacja dla dwojga: Grillowany chleb czosnkowy z białą fasolą Krewetki Krewetki, Krewetki Krewetki Czosnkowe, oraz Krewetki Krewetki z grzankami czosnkowymi.
Instrukcje
Wymieszaj skórkę z cytryny, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczkę oregano,2 łyżeczki czosnku i czarnego pieprzu w płytkim niemetalicznym naczyniu lub plastikowej torebce.
Dodaj krewetki i włączyć płaszcz. Przykryć naczynie lub zamknąć worek i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Podgrzać pozostały olej w 8-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodać pozostały czosnek i gotować i mieszać do miękkości. Wymieszaj sok z cytryny i pozostałe oregano.
Dodać masło i mieszać, aż masło się rozpuści. Trzymaj ciepło.
Przygotować chleb zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Pokrój każdy chleb na pół przekątnej w plastry 6 (1/2 cala).
Kromki chleba ułożyć na blasze do pieczenia. Broil 7 cali od ciepła przez 2 minut lub aż chleb jest tosty po obu stronach.
Wyjmij krewetki z marynaty i wyrzuć marynatę.
Umieść krewetki na stojaku w patelni brojlerów. Broil krewetki 6 cali od ciepła przez 5 minut lub aż krewetki są gotowane przez, obracając krewetki raz w połowie pieczenia.
Umieść krewetki na półmisku.
Dekoruj gałązkami oregano.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.