Krewetki Krewetki Fettuccine z masłem Andouille
Krewetki Krewetki Fettuccine z masłem Andouille może być tylko Śródziemnomorski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 32G tłuszczu i w sumie 652 kalorii. Za $3.65 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 8. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś brandy, sól, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 43%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krewetki Krewetki z Fettuccine, Krewetki z patelni z Fettuccine, oraz Krewetki Z Brązowego Masła.
Instrukcje
Gotuj fettuccine zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na dużej patelni gotuj i mieszaj kiełbasę na średnim ogniu, aż się zrumieni, około 5 minut.
Zdejmij z ognia; połowę kiełbasy przełóż na ręczniki papierowe, aby odsączyć.
Umieść masło i odsączoną kiełbasę w robocie kuchennym; przykryj i przetwarzaj, aż się połączą.
Wyjmij do miski; przykryj i wstaw do lodówki.
Dodaj pory do pozostałej kiełbasy na patelni; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż pory będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodaj wino, brandy, sól, paprykę i cayenne, mieszając, aby poluzować zarumienione kawałki z patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę.
Dodaj krewetki; gotuj przez 5-6 minut lub do momentu, gdy krewetki zmienią kolor na różowy.
Dodaj masło andouille, mieszając, aż się rozpuści.
Odcedź fettuccine; umieść na dużym talerzu. Łyżka mieszanki krewetek na makaronie.
Posyp natką pietruszki i w razie potrzeby podawaj z ćwiartkami cytryny.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Michel Redde Sancerre Les Tuilieres. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Michel Redde Sancerre Les Tuilieres]()
Michel Redde Sancerre Les Tuilieres
Bardzo przystępny, klasyczny Sancerre: pikantny z nutą trawy i białymi owocami na nosie. Ostry na podniebieniu, zwyraźna, ale dobrze zrównoważona kwasowość.Połącz z rybami i daniami z białego mięsa.Mieszanka: 100% Sauvignon Blanc