Krewetki kokosowe z sosem imbirowym tamaryndowca
Krewetki kokosowe z sosem imbirowym tamaryndowca to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 517 kalorii, 4G białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, musztardę dijon, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Chrupiąca Cała tajska Smażona ryba z imbirowym sosem Tamaryndowym i pilawem z ryżu kokosowo-kolendrowego, Krewetki kokosowe z tajskim sosem Chili imbirowym # MysteryDish, oraz Grillowane krewetki z sosem Tamaryndowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Koncentrat tamaryndowca ubić do soku z limonki w małej misce, aż się rozpuści. Wymieszać z pozostałymi składnikami sosu i schłodzić, przykryć.
Kokosa grubo posiekać i przelać połowę do płytkiej miski zupy lub talerza ciasta.
Wymieszać mąkę, piwo, soda oczyszczona, sól, cayenne i jajko w małej misce, aż będzie gładka.
Rozgrzać olej w głębokim ciężkim garnku 4 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zarejestruje 177° na termometrze.
Przytrzymaj 1 krewetki przez ogon i zanurzyć w cieście, pozwalając nadmiar kapać off, a następnie pogłębiać w kokosie, powłoka całkowicie i naciskając delikatnie, aby pomóc przylegać.
Przenieść do płyty i płaszcz Pozostałe krewetki w ten sam sposób, dodając pozostałe kokosa do miski w razie potrzeby.
Smaż krewetki w oleju w partiach po 8, obracając raz, aż złoty, o 1 minutę.
Przełóż łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe, aby osuszyć i lekko doprawić solą. Odtłuść dowolny olej kokosowy z oleju i przywróć olej do 177° między partiami.
Podawać krewetki z sosem.
* Dostępne w restauracjach latynoskich i indyjskich oraz w Kalustyan ' s (212-685-3451).