Krewetki Kokosowe Z Pikantnym Sosem Pomarańczowym

Krewetki Kokosowe Z Pikantnym Sosem Pomarańczowym
Krewetki kokosowe z pikantnym sosem pomarańczowym to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Norecipes ma 52 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jeśli masz tajski sos chili, jajko, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Krewetki kokosowe z pikantnym sosem pomarańczowym, Krewetki kokosowe z pikantnym sosem pomarańczowym, oraz Krewetki kokosowe z sosem słodko-pikantnym.

Instrukcje

1
Aby sos, dodać marmoladę i Tajski słodki sos chili do małej kuchenki mikrofalowej bezpieczne miski. Kuchenka mikrofalowa do bąbelków (około 30 sekund), następnie wymieszać sok z cytryny.Zostawiając ogon-on, shell i devein krewetki. Jeśli chcesz zapobiec zwijaniu się krewetek podczas ich smażenia, wykonaj serię prostopadłych nacięć o 1 / 4 " od siebie wzdłuż wewnętrznej części zwijania. Pokroić krewetki na sucho papierowymi ręcznikami, a następnie obficie posolić i pieprzyć z obu stron.Przygotuj trzy płytkie miseczki, 1 z mąką, 1 z jajkiem i 1 z kokosem. Pył każdą krewetkę z mąki, a następnie zanurzyć je zanurzyć je w jajku. Ta kombinacja działa jak klej do kokosa, więc upewnij się, że nie przegapisz żadnych plam. Wreszcie, położyć krewetki na kokosie i posypać niektóre z kokosa na górze, naciskając na krewetki, aby upewnić się, że dostaje ładny grubą powłokę. Podnieś krewetki w górę za ogon i daj mu wiggle otrząsnąć nadmiar kokosa. Powtórz z resztą krewetek
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodki Sos ChiliSłodki Sos Chili
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W ciężkim dnie garnka, dodać 1" oleju i ciepła na średnim ogniu, aż osiągnie 350 stopni F. Smaż krewetki partiami, aż złoty kolor brązowy, przerzucając raz w połowie drogi. Ściągnij z powierzchni piankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Osuszyć krewetki kokosowe na ręczniku papierowym wyłożonym stojaku i podawać z pikantnym sosem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn