Krewetki kokosowe z chrupiącą szalotką, bazylią i posypką sezamową

Krewetki kokosowe z chrupiącą szalotką, bazylią i posypką sezamową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis służy 4 i kosztuje 4,73 zł za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka krewetek, kandyzowany imbir, kokos, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać niesłodzone mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Bezglutenowy Wegański Sernik Truskawkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Podobne przepisy to Krewetki bazyliowe po tajsku z ryżem Bazyliowo-kokosowym, Stirfry Z Krewetek I Cukinii Z Chrupiącą Bazylią, oraz Kebaby Z Kurczaka Z Sosem Sojowym Z Posypką Sezamowo-Cytrusową.
Instrukcje
Na dużej blasze do pieczenia, oddzielić pokrojoną szalotkę na pierścienie i wrzucić z olejem.
Rozłóż szalotki na blasze do pieczenia i piec przez 10 minut, mieszając raz, aż większość pierścieni są głęboko rumiane.
Przełożyć do średniej miski.
Tymczasem, na średniej patelni, toast kokosowy na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Przenieść do miski z szalotki i wytrzeć patelnię.
Dodać nasiona sezamu i tost na umiarkowanie wysokim ogniu, potrząsając patelnię, aż złoty, o 30 sekund.
Przenieść do miski z szalotki i kokosa. Wymieszać z bazylią, imbirem i chiles.
Dodaj mleko kokosowe na patelni; doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj krewetki i dusić, mieszając, aż tylko gotowane przez, o 3 protokół. Wymieszać z sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka krewetki do misek, top z szalotki i sezamu posypać i służyć.
Podawać z: ryżem gotowanym na parze.
Nuty: wariacje: posypka z szalotki, bazylii i sezamu może być podawana na azjatyckim makaronem lub grillowanym kotletem wieprzowym lub jako dodatek do curry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.