Krewetki kokosowe II
Coconut Shrimp II to przepis bezmleczny i pescatarian na 6 porcji. To danie główne ma 1021 kalorii, 19 g białka i 88 g tłuszczu na porcję. Za 3,55 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga proszku do pieczenia, soli, mąki i curry w proszku. Ten przepis polubiło 63 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 58% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Coconut Laksa z krewetkami (zupa z makaronem kokosowo-curry i krewetkami), Air-Fryer Coconut Shrimp z ananasowo-kokosowym dipem i Air-Fryer Coconut Shrimp z ananasowo-kokosowym dipem.
Instrukcje
Rozgrzej olej we frytkownicy do 190 stopni C (375 stopni F). W małej misce wymieszaj marmoladę, chrzan i musztardę; odłożyć na bok.
Połącz 3/4 szklanki mąki, proszek do pieczenia, paprykę, curry w proszku, sól i cayenne. Zamieszaj piwo.
Obtocz krewetki w 1/4 szklanki mąki, zanurz w cieście piwnym i obtocz w kokosie.
Krewetki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Odcedź krótko i podawaj z zarezerwowanym sosem.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje ulubione dania z krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować NV Ruinart, Wine. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino