Krewetki kokosowe II
Coconut Shrimp II to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 745 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, piwo, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć piwo, można śledzić to danie główne z Guinness, Whiskey & Irish Cream Cupcakes jako deser. 63 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami), Kerala Shrimp Moilee (Curry Shrimp and Coconut Soup), oraz Joes Crab Shack Coconut Shrimp-jest to orzeźwiający sposób na przygotowanie krewetek, nie przegap tego za wspaniały tropikalny smak.
Instrukcje
Rozgrzać olej w frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C). W małej misce wymieszać marmoladę, chrzan i musztardę; odstawić.
Połączyć 3/4 szklanki mąki, proszek do pieczenia, papryka, curry, sól i cayenne. Wymieszać z piwem.
Dredge krewetki w 1/4 szklanki mąki, zanurzyć w cieście piwa i roll w kokosie.
Krewetki smażyć na rozgrzanym oleju, aż z obu stron będą złote.
Krótko odcedzić i podawać z sosem reserved.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.