Krewetki i szpinak w śmietanie szafranowej

Krewetki i szpinak w Szafran krem może być dobry przepis, aby rozwinąć pole receptury dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 359 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Mieszanka wina, liście szpinaku - dokładnie umyte, ale nie, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 64%. Podobne przepisy to Szafranowy Gulasz Kuskus & Szpinak, Szafran Krewetki Paella, oraz Krewetki W Bulionie Szafranowym.
Instrukcje
Zmiażdżyć nitki szafranu w małej misce.
Wlać wino i niech strome podczas kontynuowania.
Podgrzać dużą niereaktywną patelnię na dużym ogniu.
Dodaj garści szpinaku, z wodą przylegającą do niego, do patelni, mieszając, aby zwiędnąć liście przed każdym dodatkiem. Kontynuuj, aż cały szpinak zwiędnie.
Szpinak przełożyć na durszlak, aby dobrze spuścić, a następnie grubo posiekać. Wytrzyj patelnię.
Roztopić masło na patelni na umiarkowanym ogniu. Gdy piana ustępuje, dodać krewetki, sezon z solą i pieprzem i gotować, mieszając, aż różowy i zaczyna zwijać, o 3 protokół.
Przenieś krewetki i wszelkie soki do gotowania na talerz.
Rozgrzać olej na patelni.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę. Zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i dodać wino z szafranem. Gotuj, aż wino zmniejszy się o połowę.
Wymieszać w ciężkiej śmietanie i krewetek zasobów i doprowadzić do duszenia.
Dodać szpinak i pomidor i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę.
Dodaj krewetki z ich soki i gotować, aż tylko ogrzewane przez. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem i podawać od razu.
Podawać z: ryżem gotowanym na parze.
Uwagi:po powłoki krewetki na to danie, dusić muszle w wodzie, aby prosty czas. Jeśli chcesz, można zastąpić duże przegrzebki morskie dla krewetek.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
![Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris