Krewetki i przegrzebki z azjatyckim bakłażanem
Krewetki i przegrzebki z azjatyckim bakłażanem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 27g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.06 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz azjatycką pastę chile, azjatyckie bakłażany, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Azjatycki Rosół Z Gotowanymi Krewetkami, Przegrzebkami I Makaronem Soba, Główne wyzwanie: grillowane Barramundi z krewetkami wasabi i przegrzebkami w azjatyckim bulionie, oraz Przegrzebki W Stylu Azjatyckim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój zielenie scallion na 1-calowe długości, rezerwując białe części do innego użytku. Owoce morza osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać 3 łyżki oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, a następnie stir-smażyć bakłażana z solą i pieprzem, aż złoty kolor brązowy po obu stronach i gotowane przez (dodać 3 łyżki oleju, jeśli bakłażan jest przyklejanie do patelni).
Bakłażan przenieść na talerz jako gotowane i zachować ciepło, pokryte.
Dodaj 2 olej łyżki stołowe do patelni i sear krewetki i przegrzebki w partiach, bez tłoku, aż po prostu gotowane przez, o 4 protokół.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju do patelni.
Przełożyć na talerz i ogrzać, przykryć.
Dodaj wodę, sos sojowy, cukier, i Chile pasta na patelni i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż zmniejszy się o połowę. Wymieszać z sokiem z limonki.
Podawać owoce morza i bakłażana z sosem, zielenina scallion, kolendra, i bazylia.
Uwaga kucharzy: bakłażan jest gąbką do oleju. Nie dodawać więcej oleju, nawet jeśli patelnia wygląda sucho, chyba że bakłażan kije.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Ostertag Les Jardins Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
![Ostertag Les Jardins Pinot Gris]()
Ostertag Les Jardins Pinot Gris
Certyfikowana Biodynamika i praktykowanie od 1998 roku, Domaine jest właścicielem 35.5 akrów winnic w ponad 88 oddzielnych działkach rozsianych po wioskach Epfig, Nothalten, Itterswiller, Ribeauvillé i Albé. Winogrona są zbierane ręcznie, delikatnie prasowane i fermentowane za pomocą lokalnych drożdży, aż do całkowitego wyschnięcia. Wino jest następnie starzone, sur lie, w starych dębowych beczkach o pojemności 228 L, przez 9 miesięcy.