Krewetki i ostrygi Gumbo z Okra

Krewetki i ostrygi Gumbo z Okra
Krewetki i ostrygi Gumbo z Okra może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.11 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 657 kalorii, 61g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cayenne, sól morską, shucked ostrygi i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest świetne. Podobne przepisy to Krewetki i Okra Gumbo, Okra Shrimp Gumbo, oraz Krewetki i Okra Gumbo.

Instrukcje

1
Aby krewetki akcji: obrać krewetki, i wrzucić głowy i muszle do dużego garnka akcji; przechowywać w lodówce obrane krewetki aż gotowy do gotowania w gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj kraba, cebula, liście laurowe, tymianek, cayenne, Old Bay, i cytryny do garnka. Przykryć 2 1/2 litra zimnej wody. Pozwól płynowi powoli dojść do wrzenia, a następnie obniż ciepło. Delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, odsłonięte, odtłuszczając pianę, która unosi się na wierzch. Odcedź wywar do żaroodpornego pojemnika lub innego garnka, aby usunąć grube ciała stałe; w tym momencie powinieneś mieć około 2 ćwiartek aromatycznego bulionu do użycia w gumbo. Chłodny, dopóki nie będzie potrzebny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
GumboGumbo
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Aby zrobić gumbo, musisz zacząć od podstawy zasmażki: roztopić masło na średnim ogniu w holenderskim piekarniku lub innym dużym, ciężkim garnku. Tak jak piana ustępuje, dodać mąkę, stale mieszając drewnianą łyżką lub trzepaczką, aby zapobiec grudkom-może block-up jak lukier ciasto, ale po prostu mieszać przez nią. Gotować zasmażkę, aż będzie kolor orzecha włoskiego i pachnie równie orzechowo, powinno to potrwać około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
4
Dodaj cebulę, seler, paprykę, czosnek i okra (jeśli nie ma okra, to nie jest gumbo!); doprawić solą, cayenne i Old Bay.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
GumboGumbo
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
5
Wymieszać z pomidorami, liśćmi laurowymi i tymiankiem. Gotować przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Wlać schłodzone krewetki i wymieszać do połączenia. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż gumbo będzie ciemne i gęste. Wrzucić krewetki i ostrygi, gotować o innym 15 protokół; dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
7
Aby służyć: Chochla gumbo do płytkich misek i stos trochę ryżu w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GumboGumbo
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
8
Natkę pietruszki i zieloną cebulę posypać wierzchem. Podaj francuski chleb i ostry sos przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn