Krewetki i ostrygi Gumbo z Okra

Krewetki i ostrygi Gumbo z Okra
Krewetki i ostrygi Gumbo z Okra może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.11 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 657 kalorii, 61g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cayenne, sól morską, shucked ostrygi i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest świetne. Podobne przepisy to Krewetki i Okra Gumbo, Okra Shrimp Gumbo, oraz Krewetki i Okra Gumbo.

Instrukcje

1
Aby krewetki akcji: obrać krewetki, i wrzucić głowy i muszle do dużego garnka akcji; przechowywać w lodówce obrane krewetki aż gotowy do gotowania w gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj kraba, cebula, liście laurowe, tymianek, cayenne, Old Bay, i cytryny do garnka. Przykryć 2 1/2 litra zimnej wody. Pozwól płynowi powoli dojść do wrzenia, a następnie obniż ciepło. Delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, odsłonięte, odtłuszczając pianę, która unosi się na wierzch. Odcedź wywar do żaroodpornego pojemnika lub innego garnka, aby usunąć grube ciała stałe; w tym momencie powinieneś mieć około 2 ćwiartek aromatycznego bulionu do użycia w gumbo. Chłodny, dopóki nie będzie potrzebny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
GumboGumbo
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Aby zrobić gumbo, musisz zacząć od podstawy zasmażki: roztopić masło na średnim ogniu w holenderskim piekarniku lub innym dużym, ciężkim garnku. Tak jak piana ustępuje, dodać mąkę, stale mieszając drewnianą łyżką lub trzepaczką, aby zapobiec grudkom-może block-up jak lukier ciasto, ale po prostu mieszać przez nią. Gotować zasmażkę, aż będzie kolor orzecha włoskiego i pachnie równie orzechowo, powinno to potrwać około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Dodaj cebulę, seler, paprykę, czosnek i okra (jeśli nie ma okra, to nie jest gumbo!); doprawić solą, cayenne i Old Bay.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
GumboGumbo
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
5
Wymieszać z pomidorami, liśćmi laurowymi i tymiankiem. Gotować przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Wlać schłodzone krewetki i wymieszać do połączenia. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż gumbo będzie ciemne i gęste. Wrzucić krewetki i ostrygi, gotować o innym 15 protokół; dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
7
Aby służyć: Chochla gumbo do płytkich misek i stos trochę ryżu w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GumboGumbo
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
8
Natkę pietruszki i zieloną cebulę posypać wierzchem. Podaj francuski chleb i ostry sos przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn