Krewetki i ostrygi Gumbo z Okra

Krewetki i ostrygi Gumbo z Okra
Krewetki i ostrygi Gumbo z Okra może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.11 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 657 kalorii, 61g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz cayenne, sól morską, shucked ostrygi i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest świetne. Podobne przepisy to Krewetki i Okra Gumbo, Okra Shrimp Gumbo, oraz Krewetki i Okra Gumbo.

Instrukcje

1
Aby krewetki akcji: obrać krewetki, i wrzucić głowy i muszle do dużego garnka akcji; przechowywać w lodówce obrane krewetki aż gotowy do gotowania w gumbo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj kraba, cebula, liście laurowe, tymianek, cayenne, Old Bay, i cytryny do garnka. Przykryć 2 1/2 litra zimnej wody. Pozwól płynowi powoli dojść do wrzenia, a następnie obniż ciepło. Delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, odsłonięte, odtłuszczając pianę, która unosi się na wierzch. Odcedź wywar do żaroodpornego pojemnika lub innego garnka, aby usunąć grube ciała stałe; w tym momencie powinieneś mieć około 2 ćwiartek aromatycznego bulionu do użycia w gumbo. Chłodny, dopóki nie będzie potrzebny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
GumboGumbo
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Aby zrobić gumbo, musisz zacząć od podstawy zasmażki: roztopić masło na średnim ogniu w holenderskim piekarniku lub innym dużym, ciężkim garnku. Tak jak piana ustępuje, dodać mąkę, stale mieszając drewnianą łyżką lub trzepaczką, aby zapobiec grudkom-może block-up jak lukier ciasto, ale po prostu mieszać przez nią. Gotować zasmażkę, aż będzie kolor orzecha włoskiego i pachnie równie orzechowo, powinno to potrwać około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Skittles W Kształcie KęsaCukierki Skittles W Kształcie Kęsa
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Dodaj cebulę, seler, paprykę, czosnek i okra (jeśli nie ma okra, to nie jest gumbo!); doprawić solą, cayenne i Old Bay.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
GumboGumbo
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Wymieszać z pomidorami, liśćmi laurowymi i tymiankiem. Gotować przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
6
Wlać schłodzone krewetki i wymieszać do połączenia. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu przez 45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż gumbo będzie ciemne i gęste. Wrzucić krewetki i ostrygi, gotować o innym 15 protokół; dostosować przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej2 Do 3 łyżeczek Soli Morskiej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
GumboGumbo
7
Aby służyć: Chochla gumbo do płytkich misek i stos trochę ryżu w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GumboGumbo
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
ChochlaChochla
8
Natkę pietruszki i zieloną cebulę posypać wierzchem. Podaj francuski chleb i ostry sos przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia41
Magazyn