Krewetki i makaron Cajun
Cajun krewetek i makaronu może być dobry przepis, aby rozwinąć swój bok dish recipe box. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz krewetki, sól, wermiszel i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kreolskiego jedzenia. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 16 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Makaron z krewetkami Cajun, Patelnia z krewetkami i makaronem Cajun, oraz Krewetki Cajun z pomidorowym makaronem Alfredo.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Rozgrzać masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści.
Dodaj cebulę i gotuj, ciągle mieszając, 3 minuty.
Dodaj krewetki, Cajun przyprawa, i sól; cook 3 minut lub aż krewetki są zrobione, stale mieszając.
Podawać mieszanki krewetek na makaron.
Dodaj wodę do kapiących patelni i gotuj na dużym ogniu 30 sekund; wlać równomiernie na każdą porcję.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.