Krewetki i kurczak Etouffee jest bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 919 kalorii, 62g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $7.29 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś rosół z kurczaka, czosnek, cebula i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 22 minuty. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetka Etouffee, Krewetki Étouffée, oraz Krewetka Etouffee dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Dodać olej roślinny i andouille i gotować, mieszając, aż ostry, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
3
Przenieść na talerz. Przyprawić kurczaka solą, następnie dodać do garnka partiami do brązowego, 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Przenieść na talerz z andouille.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
1
Garnek wyjąć z ognia i lekko ostudzić (powinno być około 1/4 szklanki kapieli; w razie potrzeby odcedzić lub dodać olej). Przywrócić garnek do średniego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
2
Posypać mąką i wymieszać, skrobanie rumiane kawałki z patelni z drewnianą łyżką. Nadal gotować, mieszając, aż mieszanina pachnie orzechowo i zamienia się w głęboki brąz, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, Obrane
3
Dodaj seler, cebula, papryka, czosnek, cayenne, i sól do smaku. Gotować, mieszając, aż warzywa będą miękkie, 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
4
Trzepaczka do bulionu. Powrót kurczaka i andouille do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 1,5C Ciemnej Zasmażki. Im Ciemniejsza Tym Lepsza. Tylko Upewnij Się, że Nie Jest Przypalona.
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Słonina Wieprzowa
5
Przełożyć kurczaka na talerz i lekko ostudzić podczas duszenia na wolnym ogniu; usunąć skórę i pokroić mięso. Wróć mięso do garnka. Mieszać w krewetki i sherry i gotować, aż krewetki kolei różowy, 2 do 3 więcej minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.