Krewetki i kurczak Etouffee
Krewetki i kurczak Etouffee jest bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 919 kalorii, 62g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na $7.29 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś rosół z kurczaka, czosnek, cebula i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 22 minuty. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetka Etouffee, Krewetki Étouffée, oraz Krewetka Etouffee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu.
Dodać olej roślinny i andouille i gotować, mieszając, aż ostry, 4 do 5 protokół.
Przenieść na talerz. Przyprawić kurczaka solą, następnie dodać do garnka partiami do brązowego, 5 minut na stronę.
Przenieść na talerz z andouille.
Garnek wyjąć z ognia i lekko ostudzić (powinno być około 1/4 szklanki kapieli; w razie potrzeby odcedzić lub dodać olej). Przywrócić garnek do średniego ciepła.
Posypać mąką i wymieszać, skrobanie rumiane kawałki z patelni z drewnianą łyżką. Nadal gotować, mieszając, aż mieszanina pachnie orzechowo i zamienia się w głęboki brąz, 10 do 12 minut.
Dodaj seler, cebula, papryka, czosnek, cayenne, i sól do smaku. Gotować, mieszając, aż warzywa będą miękkie, 6 do 8 protokół.
Trzepaczka do bulionu. Powrót kurczaka i andouille do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 25 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz i lekko ostudzić podczas duszenia na wolnym ogniu; usunąć skórę i pokroić mięso. Wróć mięso do garnka. Mieszać w krewetki i sherry i gotować, aż krewetki kolei różowy, 2 do 3 więcej minut. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.