Krewetki i kolendra Pesto Tamales
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Krewetki i kolendry Pesto Tamales może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz łuski kukurydzy, ziarna kukurydzy, liście kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest dobre. Spróbuj Krewetki po Boy z kolendry Pesto Mayo, Makaron z krewetkami z pesto z kolendry, oraz Grillowane krewetki i kolendra Pesto Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić łuski kukurydzy w dużej misce; przykryć wodą. Masa łuski w dół z puszki; moczyć 30 minut.
Połączyć kolendrę i kolejne 5 składników (przez czosnek) w robocie kuchennym; proces aż drobno posiekane.
Połączyć mieszankę kolendry, kukurydza, i krewetki, podrzucając dobrze do herbu.
Pracując z jedną łuską na raz, umieść około 3 łyżki podstawowego ciasta masy na środku łuski około 1/2 cala od góry łuski; naciśnij ciasto na prostokąt o długości 4 cali i szerokości 3 cali. Łyżka o 1 czubata łyżka mieszanki krewetek w dół po jednej stronie ciasta. Korzystając z łuski kukurydzy jako przewodnika, złóż łuskę na tamale, upewniając się, że pokrywasz nadzienie ciastem; złóż jeszcze 1 raz. Złóż dolny koniec łuski pod.
Miejsce tamale, szew stronie w dół, na stojaku brojlerów Pan wyłożone wilgotnym ręcznikiem. Powtórz procedurę z pozostałymi łuskami, podstawowym masą i nadzieniem. Przykryj wypełnione tamales innym wilgotnym ręcznikiem.
Wlać 2 szklanki gorącej wody w dolnej części patelni brojlerów; top z przygotowanym stojaku.
Paruj tamales w temperaturze 450 przez 55 minut, dodając wodę, aby utrzymać głębokość około 1/2 cala.
Niech tamales zostanie 10 minut.
Podawać z limonką, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.