Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Krewetki stylu etouffée i kasza może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.62 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 65 powiedziało, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, pasta pomidorowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Krewetki i kasza w stylu południowo-zachodnim, Krewetki i kasza w stylu Cajun, oraz Królik étouffée z kaszą z pieczonego sera.
Instrukcje
1
W dużym rondlu zagotuj 6 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Usuń głowy i skórki z krewetek. W razie potrzeby odkaż żyłę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Dodaj skórki i główki do rondla wraz z selerem, marchewką, cebulą i czosnkiem. Gotować przez 45 minut do godziny lub w miarę upływu czasu. Im dłużej gotujesz, tym bardziej skoncentrowane będą smaki. Odcedzić i odstawić 2 szklanki wywaru. Pozostały zapas można zarezerwować do innego użycia (podziel go na bezpieczne pojemniki z zamrażarką i zamrozić; zamrożony zapas zachowa się do 3 miesięcy).aby przygotować kaszę, przynieś 3 szklanki wody na wolnym ogniu w dużym rondlu. Stopniowo ubijaj kaszę. Włącz ciepło do niskiego poziomu; delikatnie gotuj na wolnym ogniu, aż kasza zacznie gęstnieć. Kontynuuj gotowanie, często mieszając i dodając wodę o 1/4 garści, jeśli jest zbyt gruba, do miękkości, około 1 godziny. Wymieszać z masłem i śmietaną. Obficie doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.W międzyczasie rozgrzej dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pomidory Słoneczne Nie
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Dodaj zastrzeżone 2 filiżanki krewetek akcji; zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, gotować przez 5 do 7 minut lub aż sos zmniejszył się do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Krewetki
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
Dodaj krewetki i gotować 2 minut lub aż krewetki są po prostu nieprzezroczyste i zacząć zwijać. Podziel kaszę między miski. Łyżka mieszanki krewetek na górze i służyć.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.