Krewetki i kasza w stylu Étouffée

Krewetki i kasza w stylu Étouffée
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Krewetki stylu etouffée i kasza może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.62 za porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 65 powiedziało, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, pasta pomidorowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Krewetki i kasza w stylu południowo-zachodnim, Krewetki i kasza w stylu Cajun, oraz Królik étouffée z kaszą z pieczonego sera.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotuj 6 szklanek wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Usuń głowy i skórki z krewetek. W razie potrzeby odkaż żyłę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Dodaj skórki i główki do rondla wraz z selerem, marchewką, cebulą i czosnkiem. Gotować przez 45 minut do godziny lub w miarę upływu czasu. Im dłużej gotujesz, tym bardziej skoncentrowane będą smaki. Odcedzić i odstawić 2 szklanki wywaru. Pozostały zapas można zarezerwować do innego użycia (podziel go na bezpieczne pojemniki z zamrażarką i zamrozić; zamrożony zapas zachowa się do 3 miesięcy).aby przygotować kaszę, przynieś 3 szklanki wody na wolnym ogniu w dużym rondlu. Stopniowo ubijaj kaszę. Włącz ciepło do niskiego poziomu; delikatnie gotuj na wolnym ogniu, aż kasza zacznie gęstnieć. Kontynuuj gotowanie, często mieszając i dodając wodę o 1/4 garści, jeśli jest zbyt gruba, do miękkości, około 1 godziny. Wymieszać z masłem i śmietaną. Obficie doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.W międzyczasie rozgrzej dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać kawałki kiełbasy i gotować, aż rumiane, o 5 do 7 protokół. W przypadku wyschnięcia dodać 1 łyżkę masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
5
Dodać czosnek, cebulę i pieprz i gotować, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Wymieszać z koncentratem pomidorowym i tymiankiem i gotować przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
7
Dodaj zastrzeżone 2 filiżanki krewetek akcji; zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, gotować przez 5 do 7 minut lub aż sos zmniejszył się do pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
KrewetkiKrewetki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
Dodaj krewetki i gotować 2 minut lub aż krewetki są po prostu nieprzezroczyste i zacząć zwijać. Podziel kaszę między miski. Łyżka mieszanki krewetek na górze i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru2 Uncje Rozdrobnionego Cheddaru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn