Krewetki i kasza

Krewetki i kasza
Krewetki recipe i kasza może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w okolicy 52 minuty. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 132 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Jeśli masz boczek, pełnoziarnistą mąkę kukurydzianą i / lub paprykę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Moje krewetki i kasza, Krewetki i kasza, oraz Krewetki i kasza dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób kaszę: na dużej patelni przynieś mleko, 3 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaszaKasza
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać mąkę kukurydzianą w stałym strumieniu, ubijając, aż nie będą widoczne grudki. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając i skrobanie patelni co 10 minut, do miękkości, 35 minut. Odkryć; gotować 5 minut dłużej, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Podczas gdy kasza gotować, smażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu, obracając, aż chrupiące, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
KaszaKasza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Niech ostygnie; crumble.
6
Dodaj paprykę, białe części szalotki, 1/8 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu na patelni z tłuszczu boczku. Podsmażyć, aż papryka będzie chrupiąca-delikatna, 7 protokół. Wymieszać z krewetkami, sosem pieprzowym i 1/2 szklanki wody. Smażyć aż krewetki skręcić prawie nieprzejrzyste, 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Ostry SosOstry Sos
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
Zielona CebulaZielona Cebula
PieprzPieprz
KrewetkiKrewetki
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia.
8
Usunąć kaszę z ognia; wymieszać z serem. Podzielić między 4 miski; top z mieszanki krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
KrewetkiKrewetki
KaszaKasza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dekoruj boczkiem i zielenią scallion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
BoczekBoczek

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W52 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn