Krewetki i kasza
Krewetki recipe i kasza może zaspokoić swoje Południowe pragnienie w przybliżeniu 52 minuty. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 132 kalorie, 11g białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sosem pieprz cayenne, krewetki, i / lub papryka pomarańczowa, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Krewetki i kasza, Krewetki I Kasza, oraz Krewetki i kasza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób kaszę: na dużej patelni przynieś mleko, 3 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli do wrzenia.
Dodać mąkę kukurydzianą w stałym strumieniu, ubijając, aż nie będą widoczne grudki. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając i skrobanie patelni co 10 minut, do miękkości, 35 minut. Odkryć; gotować 5 minut dłużej, mieszając.
Podczas gdy kasza gotować, smażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu, obracając, aż chrupiące, 5 do 6 protokół.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Dodaj paprykę, białe części szalotki, 1/8 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczka pieprzu na patelni z tłuszczu boczku. Podsmażyć, aż papryka będzie chrupiąca-delikatna, 7 protokół. Wymieszać z krewetkami, sosem pieprzowym i 1/2 szklanki wody. Smażyć aż krewetki skręcić prawie nieprzejrzyste, 3 protokół.
Usunąć kaszę z ognia; wymieszać z serem. Podzielić między 4 miski; top z mieszanki krewetek.
Dekoruj boczkiem i zielenią scallion.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.