Krewetki i karczochy Linguine
Krewetki i karczochy Linguine wymaga około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 32G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Na 3,64 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 99 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy serca, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Krewetki i karczochy Linguine Alfredo, Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine), oraz Karczoch jerozolimski i Karczoch sercowy Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować we wrzącej wodzie.
Podczas gotowania makaronu, podsmażyć cebulę i czosnek w oleju przez około 5 minut.
Dodaj krewetki do pozostałych kapieli, i gotować przez około 3 protokół. Wymieszaj karczochy, wino, sok z cytryny, skórkę z cytryny, sól, pieprz i gotowaną cebulę.
Podgrzać do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiego; dusić, pod przykryciem, przez 4 do 5 minut. Wymieszać z makaronem i pietruszką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.