Krewetki i Grits
Przepis na krewetki i kaszę można przygotować w około 35 minut. Za 3,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 800 kalorii, 33 g białka i 64 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 2 osób. 3 osoby wypróbowały ten przepis i polubiły go. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, papryki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło to południowe danie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 52% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki i kasza, Krewetki i kasza oraz Krewetki i kasza.
Instrukcje
Ugotuj kaszę zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odstawić i trzymać w cieple.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj taso i smaż, aż będzie chrupiące.
Dodaj pokrojone w kostkę warzywa i smaż, aż cebula będzie przezroczysta.
Dodaj krewetki i smaż przez 30 do 45 sekund lub do momentu, aż będą różowe.
Zdejmij z patelni i odłóż na bok. Zdeglasuj patelnię niewielką ilością białego wina. Powoli dodajemy śmietanę i czekamy, aż zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Rozłóż kaszę na 2 talerzach. Brzegi talerza wyłóż krewetkami (10 krewetek na porcję).
Udekoruj wierzchołkami zielonej cebuli.
Aby uzyskać świetny pomysł na wesele, użyj kieliszków do martini do podania krewetek i kaszy, z kaszą na spodzie i krewetkami i sosem na wierzchu.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór do krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Perrier-Jouet Grand Brut z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.