Krewetki i dorsz z bulionem estragonowym i grzankami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki i dorsza z bulionu estragon i grzanki spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 417 kalorii, 37g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na $5.0 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, woda, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Spróbuj Dorsz W Bulionie Z Pomidorów Estragonowych, Tunan w bulionie pomidorowo-estragonowym, oraz Małże w bulionie z pomidorów Estragonowych dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku roztopić masło na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę, seler, czosnek i 3/4 łyżeczki soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Dodaj wino, estragon, sok z małży, pomidory i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
W międzyczasie umieść średnią patelnię na umiarkowanie małym ogniu. Wrzucić kostki chleba z olejem i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; dodać je do patelni. Gotować, często mieszając, aż chrupiące i złoty kolor, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2/3 Szklanki Roztopionego Masła, Podzielonego
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Zdjąć z ognia i wrzucić grzanki z 1/8 łyżeczki pieprzu i 2 łyżki natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
6
Mieszamy dorsza i krewetki do zupy. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż owoce morza jest po prostu zrobić, 3 do 5 protokół. Wymieszać 1/4 łyżeczki pieprzu i pozostałą natkę pietruszki i podawać zupę z grzankami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
(dostosuj Według Własnego Gustu)
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
7
Rekomendacja wina: zupa rybna z ziołowym bulionem sprawia, że myślimy o nasłonecznionych patio z widokiem na połyskujące Morze Śródziemne. Gdybyś był w Nicei, piłbyś Provenal ros. Dlaczego nie tutaj?
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.